Zwemvijver aanleggen

Natuurlijke zwemvijver aanleggen
een natuurlijk zwembad in uw tuin

Een natuurlijke zwemvijver in uw tuin geeft het ultieme gevoel van luxe en vrijheid. U combineert een privé-zwembad met een prachtige plantenvijver. Een natuurlijke zwemvijver heeft een aantal prettige voordelen ten opzichte van een klassiek zwembad. De zwemvijver wordt op een natuurlijke manier gezuiverd, zodat de zwemvijver op ieder gewenst moment geschikt voor een frisse duik. En de natuurlijke uitstraling zorgt ervoor dat de zwemvijver een logische geheel vormt met de rest van uw tuin.

Heeft u vragen over het aanleggen van een zwemvijver?

Neem contact op

Boerhof hoveniers gespecialiseerd in het aanleggen van zwemvijvers

Zwemvijver aanleggen

Boerhof hoveniers gespecialiseerd in het aanleggen van zwemvijvers

Zwemmen in natuurlijk, levend water is gezond en ontspannen en voorziet in een groeiende behoefte van particulieren. Een aantal van onze hoveniers is gespecialiseerd in het aanleggen van zwemvijvers bij particulieren. Op basis van een goed ontwerp leggen zij een zwemvijver aan die volledig past bij uw wensen en uw tuin. Zo beschikt u over een prachtige plantenvijver die geschikt is voor een verfrissende duik. Dat zorgt gegarandeerd voor een goed begin van uw dag!

Zwemvijver kosten

Bij de aanleg van een zwemvijver zijn diverse factoren van invloed met betrekking tot de kosten, afhankelijk van het systeem wat u kiest. Hoe groot word de vijver, de diepte en het gebruik van de zwemvijver hebben invloed op de prijs. 

Wij gaan graag met u in gesprek en brengen samen met u uw wensen in kaart. Verschillende systemen te denken aan up- en of downflow en de onderhoudsfrequentie nemen we allemaal met u door. Dit heeft namelijk ook te maken met uw omgeving. Wij geven u graag advies over welke zwemvijver het beste bij u past. 

Voor een helder beeld van uw zwemvijver, de zwemvijver kosten en de diverse mogelijkheden, neem contact met ons op.

Natuurlijk zwembad met plantenfilter

Natuurlijke plantenfilters zorgen voor glashelder water

Het water van een natuurlijk zwembad wordt op een natuurlijke manier gefilterd en schoongehouden. Dat gebeurt met behulp van een zogeheten hydrofilter of plantenfilter. Dit plantenfilter bestaat uit speciaal geselecteerde planten die aan de rand van de zwemvijver op een natuurlijke manier de zwemvijver aankleden én het water zuiveren. Chloor, zout en andere chemicaliën zijn niet langer nodig!

Waterpomp 

De planten zuiveren het water zodra het water langs het plantenfilter stroomt. Met behulp van een speciale waterpomp ontstaat een natuurlijke stroming. Het water stroomt doorlopend langs het plantenfilter, waardoor de planten hun zuiverende werk optimaal kunnen doen. Naast een prachtige plantenvijver heeft u daardoor glashelder en schoon zwemwater. 

Heb je een vergunning nodig voor een zwemvijver?

Als de (zwem)vijver aangelegd wordt in de buurt van je woning (niet in de voortuin), is er geen aparte vergunning nodig. In de buurt van de woning betekend in dit geval dat de zwemvijver binnen een straal van 30 meter aangelegd wordt.

Zwemvijver aanleggen | Hoveniersbedrijf Boerhof

Zwemvijver onderhoud

Een natuurlijk zwembad vraagt minimaal onderhoud

Het onderhoud van een zwemvijver is niet veel werk. U houdt het water het beste schoon door een natuurlijke balans in het water te creëren en te behouden. Dat doet u enerzijds met het plantenfilter. Anderzijds door bijvoorbeeld de zwemvijver zoveel mogelijk met regenwater aan te vullen, zodat de ph-waarden goed blijven. Ook bepaalde kleine vissen, kikkers, salamanders en waterspinnetjes zijn functioneel omdat ze muggenlarven, muggen en watervlooien uit de zwemvijver halen. 

Waterplanten snoeien

Uiteraard schept u af en toe wat blad en takken uit de vijver. Wanneer de waterplanten die voor de filtering zorgen te groot worden, kunnen wij deze voor uw snoeien. Al met al is het onderhouden van een zwemvijver aanzienlijk minder bewerkelijk dan het schoonhouden van een klassiek zwembad in de tuin.

Zwemvijver aanleggen | Hoveniersbedrijf Boerhof

Voordelen zwemvijver aanleggen

  • Minimaal onderhoud nodig
  • Natuurlijke uitstraling
  • Natuurlijk water
  • Volledig in harmonie met uw tuin
  • In iedere gewenste vorm aan te leggen
  • Geen gebruik van chemicaliën
  • Op ieder gewenst moment een frisse duik in natuurlijk water

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van een zwemvijver laten aanleggen in uw tuin? 

Maak vrijblijvend kennis met Nick Boerhof. Hij adviseert u graag over een optimale oplossing in uw tuin.

Neem contact op

halfpicstopZwemvijver aanleggenZwemvijver aanleggen

Klanten vertellen

9.2Zwemvijver aanleggen. Laat uw natuurlijke zwemvijver maken.Zwemvijver aanleggen | Zwemvijver kosten. Een natuurlijke zwemvijver aanleggen in uw tuin geeft het ultieme gevoel van luxe en vrijheid.Hoveniersbedrijf Boerhof100100Zwemvijver aanleggen. Laat uw natuurlijke zwemvijver maken. Hoveniersbedrijf Boerhof9.21055

“Wij helpen u graag met het
verwezenlijken van uw droomtuin!”

0570 76 81 36
info@hoveniersbedrijfboerhof.nl