Beregeningssysteem

Beregeningssysteem
Genieten van een groene tuin met automatische beregening

Om het hele voorjaar, zomer en najaar van een groene en vooral bloeiende tuin te genieten, is voldoende water van groot belang. Soms regelt de natuur dat zelf. Steeds vaker is een beregeningssysteem nodig om schade aan uw gazon, struiken en borders te voorkomen. 

Het op tijd en voldoende beregenen van uw tuin is een tijdrovende klus. Heeft u geen zin of tijd om met slangen en sproeiers te slepen? Dan is een beregeningssysteem in uw tuin een eenvoudige en ideale oplossing.  

Beregeningssysteem

Voordelen beregeningssysteem

Bespaar water, tijd en geld

Goede beregening bespaart u niet alleen veel tijd, maar zorgt er ook voor dat de beregening altijd op het juiste moment, op de juiste plek de juiste hoeveelheid water aan de tuin geeft. U legt het beregeningssysteem één keer aan en het zorgt jaarlijks voor:

  • Altijd de juiste hoeveelheid water
  • Beregening op de plek waar het nodig is
  • Geen waterverspilling
  • ’s Nachts beregenen waardoor water beter wordt benut
  • Langere levensduur van planten, struiken, gazon en bomen
Beregeningssysteem

Beregeningssysteem

Druppelslang en onzichtbare pop-up sproeiers

Beregening is maatwerk. Niet ieder beregeningssysteem is geschikt voor uw tuin. U wilt bijvoorbeeld niet dat het terras, de muren en het houtwerk nat worden. Om plantenbakken, hagen en struiken te beregenen, maken we vaak gebruik van een druppelslang. Voor grotere oppervlakten (gazons en borders) kunnen we beregening sproeiers of onzichtbare pop-up sproeiers plaatsen. Het mooie van de pop-up systemen is dat ze na gebruik weer de grond in verdwijnen.

Automatische beregening op afstand

Zowel bij de aanleg van een beregeningssysteem in nieuwe tuinen als in bestaande tuinen bekijken we ter plekke welk systeem optimaal werkt en het meeste rendement oplevert. Door de beregeningssystemen te automatiseren kunt u ze op afstand bedienen. Zo regelt u op afstand en bijvoorbeeld tijdens uw vakantie automatisch de beregening.

Beregeningssysteem

Watervoorziening beregeningssysteem

Het beregeningssysteem kan op verschillende manieren van water worden voorzien. We kunnen het aansluiten op de waterleiding. Maar in veel gevallen maken we gebruik van een bron in de tuin. Met behulp van een pomp wordt dan eigen grondwater omhoog gepompt en gebruikt voor de tuin. Of een eigen bron geschikt is, hangt onder meer af van de hoeveelheid ijzer in het grondwater. Een hoog ijzergehalte kan ongewenste roest veroorzaken op terrassen, paden of de woning.

Benieuwd welk beregeningssysteem het meeste rendement oplevert in uw tuin?

Wij adviseren u graag! Maak kennis met hoveniersbedrijf Boerhof 

Neem contact op  

halfpicstopBeregeningssysteem

Klanten vertellen

9.2Beregeningssysteem | Automatische beregening in uw tuinBeregeningssysteem. Hoveniersbedrijf Boerhof legt automatische beregening aan dat bij uw tuin past. Bel voor advies 0570-768136Hoveniersbedrijf Boerhof8989Beregeningssysteem | Automatische beregening in uw tuin Hoveniersbedrijf Boerhof9.21055

“Wij helpen u graag met het
verwezenlijken van uw droomtuin!”

0570 76 81 36
info@hoveniersbedrijfboerhof.nl